![]() |
http://25.media.tumblr.com/tumblr _lzpay0SOgD1r70cggo1_500.jpg |
- 275 g panyro
- 3 puod. (750 ml) vandens
- 1,5 puod. (300 g) cukraus
- 1 šaukštas rožių vandens
Jei gaminate panyrą iš riebaus pieno, didesnę dalį grietinėlės nugriebkite. Jei panyras bus per riebus, sūrio rutuliukai verdami gali sutrupėti. Laikykite šviežią panyrą pakabinę arba prislėgę, kol nusivarės, bet nebus sausas.
Sudėkite panyrą ant lygaus paviršiaus ir sutrupinkite. Minkykite, kol pasidarys vienalytis, o rankos susiriebaluos. Padalinkite panyrą į graikiško riešuto dydžio gabaliukus ir suvoliokite juos į vienalyčius, apvalius, nesuskilinėjusius rutuliukus.
Vidutinio didumo prikaistuvyje 5 minutes sirupui pavirkite vandenį su cukrumi. Supilkite pusę sirupo į dubenį, įpilkite rožių vandens ir padėkite, kad atvėstų. Prikaistuvį su likusiu sirupu vėl pastatykite ant ugnies ir atsargiai sudėkite į jį rutuliukus. Turi likti pakankamai vietos, kad rutuliukai galėtų laisvai vartytis, - vėliau jie beveik dvigubai išsipūs. Nustatykite tokią liepsną , kad sirupas silpnai virtų. Už denkite ir pavirkite dar 10 minučių, kol panyro rutuliukai išsipūs ir pasidarys akyti kaip kempinė. Kol panyro rutuliukai verda, vieną ar porą kartų apšlakstykite juos trupučiu šalto vandens. Nuo to jie pasidaro balkšvi ir akyti. Tuomet atsargiai šaukštu išimkite kiekvieną rutuliuką ir sudėkite į šaltą sirupą. Atšaldykite.
Kiekvienam svečiui patiekite po 2-3 rasgullas su trupučiu sirupo.
Gaminama: 45 min.
Mirkoma: mažiausiai 4 val.
Šaltinis: "Harė Krisna Vegetariniai valgiai" Adiradža dasa 222 psl.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą