![]() |
http://www.geragyventi.lt/wp-content /uploads/2012/10/IMG_7020-300x200.jpg |
Žemės riešutų sviesto gamybai reikės:
- orkaitė, įkaitinta iki 180 laipsnių;
- blenderis;
- žemės riešutai 300g.
Trukmė: 30min
Gamyba:
Nuplauname žemės riešutus ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių karščio bei kaitiname 10-15min. Riešutams apskrudus, skardą išimame ir atvėsiname. Jei turite pakepintus riešutus, tai jų kepinti daugiau nereikia.
Atvėsusius riešutus suberiame į blenderio indą. Malame tol, kol iš riešutų pradės skirtis aliejus ir kol viskas pavirs į tirštą drėgną masę. Šio proceso metu teks maišytuvą daug kartų išjunginėti ir su spatula nubraukti riešutų likučius nuo maišytuvo indo senelių. Iš patirties patariame blenderį visuomet laikyti įjungtą ant lėčiausių greičių. Mes naudojome Vitamix. Juo gaminant riešutų sviestą greičio reguliatorių laikėme tarp padalų “1″ ir “4″. Paprastai pradėdavome greičiu “1″, o po 5-10 minučių susidarius šlapiai masei – greitį padidindavome iki “3″ ar net “4″. Mūsų Vitamix visuomet sėkmingai atlaikė 200-300 gramų migdolinių riešutų, tačiau motoras perkaito subėrus 400-450 gramų. Tad stenkites atrasti tą kiekį reišutų, kuris jūsų blenderiui vienu kartu bus ne per sunkus apdoroti.
Riešutų sviesto skonį galima paįvairinti įdedant žiupsnelį druskos ar ko nors saldaus. Toks pagamintas sviestas skanus priedas ant duonelių, valgant vaisius ar darant halavą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą