![]() |
Zitos Užkuraitienės nuotrauka |
PATIEKALO AUTORIUS:
Zita Užkuraitienė
Zita Užkuraitienė
PARUOŠIMAS:
Žirnių miltus užpilti 4 stiklinėmis verdančio vandens, išmaišyti. Sudėti smulkintus prieskonius, druską, burokėlių sultis ir aliejų. Virti apie 7 min.
Plastikiniam buteliui nupjauti siaurėjantį viršų, įstatyti į šalto vandens indą ir greitai supilti paruoštą masę. Atvėsinti. (geriau nenaudoti plastikinio butelio, daug geriau metalinis indas)
Sustingęs gaminys lengvai išimamas iš formos.
Vėsioje vietoje laikome ne ilgiau kaip dvi dienas.
Skanaus.
Žirnių miltus užpilti 4 stiklinėmis verdančio vandens, išmaišyti. Sudėti smulkintus prieskonius, druską, burokėlių sultis ir aliejų. Virti apie 7 min.
Plastikiniam buteliui nupjauti siaurėjantį viršų, įstatyti į šalto vandens indą ir greitai supilti paruoštą masę. Atvėsinti. (geriau nenaudoti plastikinio butelio, daug geriau metalinis indas)
Sustingęs gaminys lengvai išimamas iš formos.
Vėsioje vietoje laikome ne ilgiau kaip dvi dienas.
Skanaus.
PATIEKALUI REIKĖS:
Pavadinimas | Kiekis | Kaina |
---|---|---|
Žirnių miltai 2 stiklinės | 1 | 0,50 Lt |
Saulėgrąžų aliejus pusė stiklinės | 1 | 0,50 Lt |
2arbatiniai šaukšteliai maltos kalendros,žiupsnis juodųjų pipirų, muškato riešuto žiupsnelis, 1/3 a/š asafetidos. | 1 | 0,50 Lt |
2šaukštai raudonųjų burokėlių sulčių | 1 | 0,25 Lt |
2a/š druskos | 1 | 0,1 Lt |
Tuščias mineralinio vandens, giros butelis ar forma. | 1 | 0,1 Lt |
BENDRA PATIEKALO KAINA – 1,95 Lt
Receptas rastas:
Kulinarinėj laidoj "Skonio reikalas" Jagadananda das išsamiai parodo kaip pagaminti šį patiekalą:
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą