expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

2013 m. kovo 11 d., pirmadienis

Pakoros (Daržovės žirnių miltų tešloje)


Zitos Užkuraitienės nuotrauka
Reikės:
0,5 kg žirnių miltų.
0,5 kg baltų kvietinių miltų.
Pusė vidutinio dydžio cukinijos.
Nedidelis kopūstas. (Galima naudoti moliūgus, morkas, kalafiorus, virtas bulves, papriką.)
1 šaukštelis maltų čili pipirų, 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų (tinka ir garam masala).
Šaukštas asafetidos.
50 g juodgrūdės.
Šaukštelis sodos.
Šaukštelis citrinos rūgšties.
Šaukštas druskos.
Apie litrą vandens.
1 litras ghi ar aliejaus virimui.
Gaminimas:
Į miltus sudedame prieskonius ir druską, išmaišome. Vandenyje ištirpiname citrinos rūgštį ir įberiame sodą, kad suputotų. Maišydami supilame į paruoštus miltus, kad gautųsi grietinės tirštumo tešla.
Supjaustome daržoves apie 1 cm kubeliais (kietas daržoves sutarkuojame per burokinę tarką ar apverdame) ir sudedame į tešlą.
Įkaitiname riebalus.
Kabiname po šaukštą tešlos ir verdame įkaitintuose riebaluose  3 – 4 min., kol gražiai apkeps.
Ypač skanu su šviežių pomidorų, agurkų salotomis ar pomidorų padažu.
Skanaus.

                                                     
Receptas pateiktas Zitos Užkuraitienės
http://www.vlmedicina.lt/2011/08/darzoves-zirniu-miltu-tesloje-pakoros/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą