expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

2013 m. birželio 10 d., pirmadienis

Khir (Saldūs ryžiai)

http://images1.wikia.nocookie.net/_
_cb20080516004561/recipes/images/2/25/Khir.jpg

Reikės: 

  • trečdalis puod. (50 g) trumpų arba vidutinių baltų ryžių;
  • 10 puod. (2,5 l) nenugriebto pieno;
  • pusė arb. š. maltų kardamono sėklų;
  • 2 lauro lapai;
  • pusė puod. (100 g) cukraus;
  • 2 šaukštai pusiau supjaustytų truputėlį pakepintį migdolų (nebūtinai).

Gaminimas:

    Ryžius nuplaukite ir palikite nusivarvėti. Pieną  supilkite į aukštą  dvigubai didesnės talpos puodą, užvirkite ir nustatykite tokią  liepsną, kad pienas nuolatos kiltų ir kunkuliuotų, bet nebėgtų per kraštus. Kad khiras greičiau išvirtų, pirmąsias 15 minučių virkite pieną  neuždengtą ant stiprios ugnies. Be paliovos maišykite medine mentele, kad tirštas pienas neprisviltų prie puodo dugno.
    Suberkite į pieną  ryžius ir lauro lapus. Nuolatos maišydami virkite ant vidutinės ugnies dar 20 minučių, kol ryžiai visiškai suvirs. Per tą laiką  turėtų likti du trečdaliai pradinio pieno kiekio. Maišydami suberkite cukrų, migdolus ir maltas kardamono sėklas. Dar 5 minutes pavirkite ir nukelkite nuo ugnies. Nukelti nuo ugnies, saldūs ryžiai turi būti vos tirštoki: jie sutirštės, kai atšaldysite. Prieš patiekdami gerai atšaldykite - kuo saldūs ryžiai šaltesni, tuo skanesni.
     Galite pasigaminti ir kitokio skonio khiro. Vietoje malto kardamono sėklų įpilkite arbatinį šaukštelį rožių vandens ir įberkite kelis žiupsnelius malto šafrano arba dėkite tik lauro lapus, o pačioje pabaigoje - nedidelį žiupsnelį natūralaus kamparo.

Gaminama: 75 min.
Šaldoma: 2 val.

Šaltinis: "Harė Krisna Vegetariniai valgiai" Adiradža dasa  216 psl.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą