![]() |
http://images1.wikia.nocookie.net/_ _cb20080516004561/recipes/images/2/25/Khir.jpg |
Reikės:
- trečdalis puod. (50 g) trumpų arba vidutinių baltų ryžių;
- 10 puod. (2,5 l) nenugriebto pieno;
- pusė arb. š. maltų kardamono sėklų;
- 2 lauro lapai;
- pusė puod. (100 g) cukraus;
- 2 šaukštai pusiau supjaustytų truputėlį pakepintį migdolų (nebūtinai).
Gaminimas:
Ryžius nuplaukite ir palikite nusivarvėti. Pieną supilkite į aukštą dvigubai didesnės talpos puodą, užvirkite ir nustatykite tokią liepsną, kad pienas nuolatos kiltų ir kunkuliuotų, bet nebėgtų per kraštus. Kad khiras greičiau išvirtų, pirmąsias 15 minučių virkite pieną neuždengtą ant stiprios ugnies. Be paliovos maišykite medine mentele, kad tirštas pienas neprisviltų prie puodo dugno.
Suberkite į pieną ryžius ir lauro lapus. Nuolatos maišydami virkite ant vidutinės ugnies dar 20 minučių, kol ryžiai visiškai suvirs. Per tą laiką turėtų likti du trečdaliai pradinio pieno kiekio. Maišydami suberkite cukrų, migdolus ir maltas kardamono sėklas. Dar 5 minutes pavirkite ir nukelkite nuo ugnies. Nukelti nuo ugnies, saldūs ryžiai turi būti vos tirštoki: jie sutirštės, kai atšaldysite. Prieš patiekdami gerai atšaldykite - kuo saldūs ryžiai šaltesni, tuo skanesni.
Galite pasigaminti ir kitokio skonio khiro. Vietoje malto kardamono sėklų įpilkite arbatinį šaukštelį rožių vandens ir įberkite kelis žiupsnelius malto šafrano arba dėkite tik lauro lapus, o pačioje pabaigoje - nedidelį žiupsnelį natūralaus kamparo.
Gaminama: 75 min.
Šaldoma: 2 val.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą