- Cukraus pudra: 1/4 stiklinės
- Nesūrus sviestas: 190 g
- Pieno (grietinėlės) milteliai: 1-1,5 stiklinė
- Apelsinų žievelės (tarkuotos): 1/2 arbat.š.
- Razinos: 2 š.
- Kokoso riešuto drožlės.
Gaminimas:
- Smulkiai sutarkuokite apelsinų žievelę.
- Sumaišykite sviestą (jo nereikia kaitinti – užtenka, kad jis būtų kambario temperatūros), cukraus pudrą ir smulkiai sutarkuotas apelsinų žieveles.
- Sudėkite razinas, pieno (grietinėlės) miltelius ir minkykite tol, kol susiformuos vientisa tirštos tešlos masė. Minkyti galite šaukštu, nors patogiausia tai daryti rankomis.
- Atgnybkite graikinio riešuto dydžio gumulėlius ir suformuokite apvalius skrituliukus.
- Apvoliokite kokoso riešuto drožlėse.
- Dėkite į šaldytuvą, kur jie sukietėja.
- Paaukojam Krišnai ir skanaujam likučius.
Patarimai:
- Gamindami tešlą galite naudoti bet kokius džiovintus vaisius (spanguoles, vyšnias ir pan.), riešutus pagal savo skonį.
- Pagamintus skanėstus reikėtų laikyti šaldytuve, kad neištežtų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą