expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

2013 m. balandžio 27 d., šeštadienis

Saldūs sviesto-pieno rutuliukai

Reikės:
  • Cukraus pudra: 1/4 stiklinės 
  • Nesūrus sviestas: 190 g 
  • Pieno (grietinėlės) milteliai: 1-1,5 stiklinė 
  • Apelsinų žievelės (tarkuotos): 1/2 arbat.š. 
  • Razinos: 2 š. 
  • Kokoso riešuto drožlės.
Gaminimas:
  1. Smulkiai sutarkuokite apelsinų žievelę.
  2. Sumaišykite sviestą (jo nereikia kaitinti – užtenka, kad jis būtų kambario temperatūros), cukraus pudrą ir smulkiai sutarkuotas apelsinų žieveles.
  3. Sudėkite razinas, pieno (grietinėlės) miltelius ir minkykite tol, kol susiformuos vientisa tirštos tešlos masė. Minkyti galite šaukštu, nors patogiausia tai daryti rankomis.
  4. Atgnybkite graikinio riešuto dydžio gumulėlius ir suformuokite apvalius skrituliukus. 
  5. Apvoliokite kokoso riešuto drožlėse.
  6. Dėkite į šaldytuvą, kur jie sukietėja. 
  7. Paaukojam Krišnai ir skanaujam likučius.
Patarimai:
  • Gamindami tešlą galite naudoti bet kokius džiovintus vaisius (spanguoles, vyšnias ir pan.), riešutus pagal savo skonį.
  • Pagamintus skanėstus reikėtų laikyti šaldytuve, kad neištežtų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą