expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

2013 m. kovo 10 d., sekmadienis

Kiaušinienė be kiaušinių

         Anksčiau labai mėgau kiaušinienę (kaip žinia bhaktai kiaušinių nevartoja), pasirodo yra daugybė būdų kaip pasigaminti nuostabų omletą be kaiušinių. Štai vienas iš tų receptėlių:

http://www.beatosvirtuve.lt/
Reikės:
  • 2 l pieno
  • 1 citrinos sulčių
  • 1 baklažano
  • 2 pomidorų
  • aliejaus ar lydyto sviesto kepimui
  • šaukšto grietinės
  • šaukštelio kalendros grūdelių
  • šaukštelio kumino sėklų
  • šaukštelio ciberžolės
  • žiupsnelio juodosios druskos
  • kapotų petražolių
Gaminimas:
  1. Pirmiausia gaminame varškę. Pilame pieną į užkaistą puodą ir kaitiname iki užvirimo (kol pakils putos). Kai pienas tik pradeda virti, supilame šviežiai spaustų citrinos sulčių. Citrinos rūgštis sutraukia pieną. Per sietelį pieną nukošiame. Varškę paliekame sietelyje, kad nuvarvėtų.
  2. Kubeliais supjaustome pomidorus. Baklažanus suraikome riekelėmis, o riekeles dar supjaustome juostelėmis.
  3. Užkaičiame keptuvę, pilame aliejų. Kai aliejus įkaista, į jį beriame stambesnius prieskonius: kalendros grūdelius, kumino sėklas. Pamaišome mentele. Beriame ciberžolę, pamaišome.
  4. Į keptuvę su prieskoniais suberiame pjaustytus baklažanus. Maišydami pakepiname, kol baklažanai suminkštės.
  5. Pilame į keptuvę kubeliais pjaustytus pomidorus ir pakepiname 3-4 minutes.
  6. Į keptuvę verčiame pasigamintą varškę ir maišydami pakepiname dar kelias minutes.
  7. Galiausiai paskaniname šaukštu grietinės ir pabarstome kapotomis petražolėmis.

Receptas ir nuotrauka:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą